Από τα χεράκια σας χωρίς φόβο αλλά με πάθος και όρεξη.
Με τα σωστότερα υλικά, σας δίνουμε μία δοκιμασμένη συνταγή:
Χωρίς ζύμωμα: 12 ώρες ξεκούραση
Αναμειγνύουμε ?1/4 κ.γ μαγιά ξηρή με ?1/2 κ.γ. ζάχαρη και 400ml χλιαρό νερό. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 5’.
Ρίχνουμε ?500γρ αλεύρι stagioni 00 και 1κ.γ. αλάτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε λίγο λίγο το μίγμα μαγιάς ανακατεύοντας ελαφρά να ομογενοποιηθεί σε μια πρόχειρη ζύμη, χωρίς ζύμωμα. Καλύπτουμε και αφήνουμε για 12 ώρες σε μέρος σχετικά δροσερό.
Παίρνουμε την έτοιμη πια ζύμη που θα κολλάει και θα έχει κάνει φουσκάλες και την βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι να μας διευκολύνει όπως και στα χέρια μας για να σχηματίσουμε την γνωστή μπάλα που θα χωρίσουμε στα δυο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 240 C?
Σε ρηχό ταψάκι αλειμμένο με ελαιόλαδο gold of the sun απλώνουμε και τεντώνουμε την μια ζύμη στο σχήμα που θέλουμε, φτιάχνοντας ενα γείσο περιμετρικά. Απλώνουμε ?πασάτα la fiammante από πάνω μοτσαρέλα bufala Antici sapori σε κομμάτια, μερικά φύλλα βασιλικού. Αν προτιμάμε και τοματίνια. Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει και να χρυσίσει. 10-15’?
Επαναλαμβάνουμε και με την δεύτερη ζύμη, πριν την σερβίρουμε προσθέτουμε προσούτο και ρόκα ή άλλο υλικό της αρεσκείας μας.
Εκτός από την μαγιά, όλα τα υλικά από το «10».
Leave a Comment