Share:

Βοδινή Μπριζόλα

Σήμερα θα φτίαξουμε Βοδινή Μπριζόλα

Θα χρειαστείτε:

👉 Μπριζόλες βοδινού από το 10 Meat House

👉 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

👉 1/4 φλιτζάνι βαλσαμικό ξίδι

👉 Φύλλα δεντρολίβανου

👉 2 σκελίδες σκόρδο

👉 Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μικρό μπλέντερ, προσθέστε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, τα φύλλα δεντρολίβανου, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε μέχρι να πολτοποιηθεί και να φτιαχτεί μια μαρινάδα.
  2. Ταμπονάρετε τις μπριζόλες με απορροφητικό χαρτί και τοποθετήστε τις σε ένα πιατέλα.
  3. Περιχύνετε τις μπριζόλες με τη μαρινάδα και αλείφετε καλά, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  4. Καλύψτε την πιατέλα με μεμβράνη κουζίνας και αφήστε τις μπριζόλες να ποτίσουν τη μαρινάδα για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο. Για περισσότερη γεύση, αφήστε τις για μία νύχτα.
  5. Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το ψυγείο και αφήστε τις να ξεκουραστούν για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  6. Ζεστάνετε μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά (300-350°C). Αλατοπιπερώστε τις μπριζόλες και ψήστε τις μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Για μια ψημένη μπριζόλα medium-rare, αφήστε γύρω στα 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  7. Μεταφέρετε τις μπριζόλες σε ξύλο κοπής και κόψτε τις διαγώνια σε φέτες, με πάχος περίπου 3/4 του εκατοστού. Αφήστε τις να ξεκουραστούν για περίπου 5 λεπτά προτού τις σερβίρετε.

Συνοδέψτε τη μπριζόλα με πατάτες τηγανητές ή ψητά λαχανικά! Καλή μας όρεξη 🤗

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *