Υλικά για 4 μερίδες
- 250 gr. pork back ribs
- 100 gr. Σιρόπι σφενδάμου
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 3 κουταλιές ξίδι από λευκό κρασί
- 3 κουταλιές ντοματοπελτέ
- Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- ½ κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι
- Λεμόνια ή μοσχολέμονο, για το σερβίρισμα
- 1 μικρό κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
Οδηγίες
- Τοποθετούμε το κρέας σε ρηχό ταψί περιχύνοντας το με τη μαρινάδα (Έχουμε κτυπήσει όλα τα υλικά της μαζί).
- Το κρατάμε σκεπασμένο στο ψυγείο από 4-24 ώρες.
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αφού έχουμε κρατήσει από τη μαρινάδα για να το αλείφουμε κατά τη διάρκεια μιάμισης με δύο ώρες ψησίματος που θα χρειαστεί.
- Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μαλακωμένο κρέας και μια πηχτή και σιροπιαστή σάλτσα στο ταψί.
- Σερβίρουμε αρωματίζοντας το με στυμμένο lime.
Καλή απόλαυση!