Share:

Το κοκκινιστό της Κυριακής

✔️1 κλ μοσχάρι ελιά σε μερίδες ?

✔️4-5 καθαρισμένα καρότα ?

✔️5-6 κόκκοι μπαχάρι Batavia

✔️4-5 σκελίδες σκόρδο ?

✔️6-7 κουτ. σ. παρθένο ελαιόλαδο gold of the sun

✔️1 μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί ?

✔️1 κουτί χυμός τομάτας Santos ?

✔️1 πακέτο spaghetti RUMMO

✔️1 πακέτο βολάκι Άνδρου Λούβαρη

✔️αλατοπίπερο

Ότι αγαπάτε περισσότερο από τα παραπάνω υλικά το αυξάνετε.

Σοτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά προσθέτοντας προς το τέλος, τα καρότα , το σκόρδο και το μπαχάρι . Τα σοτάρουμε και αυτά ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. Εξατμίζεται το αλκοόλ και συμπληρώνουμε ζεστό νερό να μισοσκεπάζει το κρέας. Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά και το σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει σύμφωνα με τα γούστα μας . Θα χρειαστεί 1·1/2- 2 ώρες. Στα μισά και λίγο παραπάνω ρίχνουμε τον τοματοχυμό , αν προτιμάμε δυνατή τοματένια γεύση συν μια κουταλιά τοματοπολτού Santos, και το αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει όσο τρυφερό το θέλουμε και να βγει ωραία δεμένη σάλτσα.

Βράζουμε τα μακαρόνια 1-2´ περισσότερο από τις οδηγίες .

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με το τριμμένο βολάκι, ( κάνει την διαφορά ) από τρίφτη που έχει μπει πριν στην κατάψυξη.

Στεφανώνουμε με το κρέας και την πλούσια σάλτσα του.

Ονειρεμένο μέσα στην απλότητα των εκλεκτών υλικών του.

 

Όλα τα προϊόντα από το «10» !

Καλή σας όρεξη!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *